2620 vierkante meter wit dak in IJmuiden

We kregen opdracht om het dak van een groot bedrijfspand wit te coaten. Het dak was makkelijk te bereiken, en lag op ongeveer 10 meter hoogte. Oorspronkelijk lag er grind op, maar dat was al verwijderd. De reiniging van het dak was ook al gedaan door een externe partij. Het dak zou maar 1 laag coating krijgen, en onze voorbereiding bestond er uit om de 87 emmers Roof Coating TG van Global Paint op het dak te hijsen en te verspreiden.

Zoals te zien is op deze video wordt er eerst een aantal liters coating uitgegoten over het dak, en met een trekker verspreid. Vervolgens zorgt de roller voor een nette, egale laag over het dakvlak.

Het weer zat ook niet altijd mee en op sommige momenten leek er regen aan te komen.
Het resultaat is een dak dat niet zo warm meer wordt op een zonnige dag, waardoor de zonnepanelen een hogere opbrengst zullen genereren. Ook zullen de airco’s in de onderliggende ruimtes minder aan het werk worden gezet, wat ook weer besparingen in het elektriciteitsverbruik oplevert.

Bel ons!

We horen graag hoe we u kunnen helpen.

Vertoont uw bitumen dakbedekking blaren of scheuren? Heeft u bijna een tuintje op het dak? Staan na elke bui de plassen op het dak?

Wacht niet langer en bel ons voor een vrijblijvende inspectie! U onvangt binnen een dag de offerte.

Bekijk meer berichten over