Atmosferische rivieren veroorzaken onbedoelde gevolgen voor daken en gebouwen

Huh… ATMOSFERISCHE RIVIEREN????

Ik had er nog nooit van gehoord, maar volgens het KNMI zijn dat relatief lange, smalle riviervormige slierten van geconcentreerd waterdamptransport in de atmosfeer.

Ze stromen door de lucht zoals rivieren over de aarde stromen.Ze stromen van zuid naar noord en bevatten door hun warmte enorme hoeveelheden waterdamp.

Deze pluimen zijn vaak meer dan 2000 kilometer lang en enkele honderden kilometers breed.

Atmosferische rivieren transporteren doorgaans meer dan 10 keer zoveel water in de vorm van waterdamp als de Rijn en ze komen in West-Europa ongeveer één keer per 10 dagen voor. Wanneer de atmosferische rivieren aan land komen, geven ze hun waterdamp af in de vorm van regen of sneeuw.

Lokaal kunnen ze tot extreme neerslag en overstromingen leiden.

Een dak is in goede staat als het hier tegen kan

Atmosferische rivieren veroorzaken overmatige hoeveelheid waterschade aan gebouwen

Te veel aanhoudende wind en regen in korte tijd kan allerlei waterschade aan gebouwen veroorzaken. Meestal is dat een kwestie van achterstallig onderhoud. Er worden, als er weer zo’n ATMOSFERISCHE RIVIER over ons land is getrokken, buitensporige hoeveelheden waterschade aan gebouwen gemeld.

Aannemers worden overspoeld met aanvragen om herstelwerkzaamheden aan daken verrichten. Ze kunnen het werk niet aan en kunnen hun agenda ver vooruit plannen met het oplossen van deze problemen. Naarmate de aarde blijft opwarmen, voorspellen klimaatwetenschappers dat deze stormen vaker zullen voorkomen en nog meer vernietiging zullen veroorzaken.

Waterschade

Hoe kun je jezelf beschermen?

We kunnen Moeder Natuur niet stoppen, maar we kunnen manieren implementeren om onze gebouwen en de activa erin te beschermen.

We raden aan om een dakinspectie in te plannen. Wij van WSRC doen dat vaak gratis en vrijblijvend. U krijgt van ons dezelfde dag nog een uitgebreid InspectieRapport en een eventueel hersteladvies.

Als er schade aan de dakbedekking is, of grote plassen blijven staan, bij verstopte afvoeren, uitgedroogd bitumen, scheuren of blaren dan raden wij u aan om deze gebieden zo snel mogelijk laten repareren.

De witte coating op basis van siliconen van Global is een uitstekende waterdichtingsoplossing. Dit systeem kan direct over uw verouderde en of lekkende dak worden toegepast zonder kostbare of tijdrovende sloopwerkzaamheden en branden van nieuwe dakbedekking. Ideaal als u een relatief goedkope en snelle oplossing wilt van uw dakproblemen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende inspectie

Bel ons!

We horen graag hoe we u kunnen helpen.

Vertoont uw bitumen dakbedekking blaren of scheuren? Heeft u bijna een tuintje op het dak? Staan na elke bui de plassen op het dak?

Wacht niet langer en bel ons voor een vrijblijvende inspectie! U onvangt binnen een dag de offerte.

Bekijk meer berichten over