Dakisolatie op een woonark

De eigenaar van de woonark had een ongeïsoleerd dak, en dat leverde vochtproblemen in de winter op, en een hitteprobleem in de zomer. Het isolatiemateriaal, speciaal ontwikkeld om in vochtige omstandigheden te functioneren, kun je dan maar het beste over water bezorgen.

Na een grondige reiniging van het dak maakten we eerst de randen helder wit met 2 lagen coating
Na het uitlijnen van de eerste rij konden we mooi de platen aan elkaar en aan de ondergrond verlijmen met PUR. Zo ontstaat er 1 groot isolatiepakket.
Nadat het gehele pakket was geplaatst brachten wij een laag witte coating aan om de zonnestraling te reflecteren en het isolatiemateriaal te beschermen tegen de schadelijke UV-straling.
En dit is het resultaat. Op strategische plekken liggen tegels als ballast. Het regenwater stroomt door de spleten over de oude dakbedekking via de goten aan de zijkant naar de HWA’s. Met een isolatiewaarde (Rd) van 4 en een reflectiewaarde van bijna 90% houdt het pakket de woonark warm in de winter en koel in de zomer.

Bel ons!

We horen graag hoe we u kunnen helpen.

Vertoont uw bitumen dakbedekking blaren of scheuren? Heeft u bijna een tuintje op het dak? Staan na elke bui de plassen op het dak?

Wacht niet langer en bel ons voor een vrijblijvende inspectie! U onvangt binnen een dag de offerte.

Bekijk meer berichten over