Een beter wit dak in Best

De eigenaar van het pand wil volgende week zonnepanelen laten plaatsen, dus dit was een spoedje.

Het dak moest eerst worden schoongeborsteld met groene aanslag reiniger vanwege de algen- en mosgroei.
Het loodwerk was in slechte conditie, dus er is een externe partij ingeschakeld om dit probleem te verhelpen. Zij hebben gekozen om er een zelfklevende EDPM-band over het lood aan te brengen.

Zoals gewoonlijk hebben wij eerst de naden en doorvoeren bewerkt met White Silicone Roof Coating, versterkt met wapeningsvezels.

De eerste laag met Silicone Roofing TG van Global.
Vanuit reclame technisch oogpunt hangt het hengsel niet aan de goede kant.

Het werk zit er op. 60 vierkante meter gereed voor de zonnepanelen. Ik heb wel aangegeven dat de installateurs slofjes over hun schoenen aantrekken, of op hun sokken werken. Werkschoenen met zware, zwarte zolen en een wit dak gaan niet goed samen.

Een hele vriendelijke 5-sterren recensie op Werkspot:

Zeer tevreden over het geleverde werk. Netjes en zorgvuldig en toch vlot uitgevoerd. Dhr Albers luistert naar de specifieke wensen en communiceert helder. Voor plaatsing van zonnepanelen op een plat dak is de witte coating bovenop de zwarte bitumenlaag een ideale oplossing, omdat hierdoor de temperatuur in de zomer niet zo hoog oploopt: dit komt naar verwachting de efficiëntie van de panelen zeer ten goede.

Bel ons!

We horen graag hoe we u kunnen helpen.

Vertoont uw bitumen dakbedekking blaren of scheuren? Heeft u bijna een tuintje op het dak? Staan na elke bui de plassen op het dak?

Wacht niet langer en bel ons voor een vrijblijvende inspectie! U onvangt binnen een dag de offerte.

Bekijk meer berichten over