Het Lindy Effect

Het Lindy-effect is een concept dat stelt dat de levensduur van een idee, technologie of cultuurproduct evenredig is aan de tijd die het al bestaat. Dit betekent dat hoe langer iets al bestaat, hoe groter de kans dat het nog langer zal blijven bestaan. Dit concept kan worden toegepast op verschillende gebieden, waaronder technologieën en bedrijven.

Witte coating op basis van siliconen bestaat al langer

Een technologie die al enkele decennia bestaat, is het coaten van zwarte daken met een coating op basis van siliconen om ze wit te maken. Het coaten van daken met siliconen werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren ’80 van de vorige eeuw.

Voordeel van het wit coaten van een dak

Deze technologie heeft bewezen dat het een effectieve manier is om de energiekosten van gebouwen te verminderen door de reflectiviteit van het dak te vergroten en zo de hoeveelheid warmte die het gebouw binnendringt te verminderen. Bovendien kan het coaten van daken met siliconen ook de levensduur van het dak verlengen door de dakbedekking te beschermen tegen de elementen.

Het Lindy-effect is van toepassing op het

…coaten van daken met siliconen omdat deze technologie al vele jaren heeft bestaan en heeft bewezen dat het betrouwbaar en effectief is. Omdat het al lange tijd op de markt is en veelvuldig wordt gebruikt, is de kans groot dat het nog vele jaren zal blijven bestaan. Dit betekent dat het coaten van daken met siliconen een duurzame en betrouwbare technologie is voor het verminderen van de energiekosten van gebouwen.


In conclusie, het coaten van daken met siliconen is een technologie die al vele jaren bestaat en bewezen heeft dat het betrouwbaar en effectief is. Het Lindy-effect is van toepassing op deze technologie, wat betekent dat het nog vele jaren kan blijven bestaan.

Kortom: WE ARE HERE TO STAY!

Bel ons!

We horen graag hoe we u kunnen helpen.

Vertoont uw bitumen dakbedekking blaren of scheuren? Heeft u bijna een tuintje op het dak? Staan na elke bui de plassen op het dak?

Wacht niet langer en bel ons voor een vrijblijvende inspectie! U onvangt binnen een dag de offerte.

Bekijk meer berichten over