Isoleren en wit dak in Maasland

Warm in de winter, en koel in de zomer!

De klant wilde het dak van de dakkapel isoleren vanaf de buitenkant. Dit wordt de warm dak methode genoemd. De isolatie wordt op de het dak bevestigd, waarbij de oude dakbedekking dienst doet als een dampdichte laag. Er kan geen condensatie optreden in de nieuwe isolatielaag en er hoeft niets te worden gesloopt.

De onderste rij dakpannen hebben we verwijderd om te worden bijgeslepen, zodat ze netjes over de isolatielaag vallen. De isolatielaag bestaat uit PIR platen, met een dikte van totaal 14 cm. Dit geeft een isolatiewaarde van RD=5.
De platen bevestigen we onderling met PUR-schuim. De dakschroeven zitten in de balken van de constructie geschroefd. Dit is een zekerheid vanwege de windbelasting, met name in de kustgebieden.
Het dak ligt op afschot en met de coating en fleecemateriaal creëren we een waterdichte dakgoot. Het regenwater wordt zo netjes naar de hemelwaterafvoer geleid.
Eerst brengen we op de isolatieplaten een laag coating aan. De fleece wordt in de natte coating gelegd, en vervolgens komt daar nog een laag witte coating overheen. Dit levert een zeer sterke, flexibele, waterdichte, reflecterende dakbedekking op, die de eerstkomende 20 jaar zijn werk zal blijven doen. Links zijn nog net de afgesneden onderste dakpannen te zien.

Een impressie vanaf de schoorsteen gezien. Warm in de winter, en koel in de zomer.

Bel ons!

We horen graag hoe we u kunnen helpen.

Vertoont uw bitumen dakbedekking blaren of scheuren? Heeft u bijna een tuintje op het dak? Staan na elke bui de plassen op het dak?

Wacht niet langer en bel ons voor een vrijblijvende inspectie! U onvangt binnen een dag de offerte.

Bekijk meer berichten over