ZONNEPANELEN OP EEN WIT PLAT DAK

Bij het overwegen van zonne-energie op het dak, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het daksysteem is ontworpen om lang mee te gaan, minimaal net zo lang als de verwachte levensduur van het zonnepaneel. Een van de grootste fouten die een gebouweigenaar kan maken bij het investeren in zonne-energie, is het negeren van het daksysteem eronder. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om panelen die tien jaar meegaan, te installeren op een dak dat misschien nog maar een levensduur heeft van twee jaar.

Het dak moet ook worden ontworpen om de opwekking van zonne-energie te maximaliseren. In dit geval is een wit dak de beste optie. De effectiviteit van een zonnepaneel neemt af bij een temperatuur hoger dan 25°C, iedere graad hoger levert 0,5 % minder stroom op. Ten opzichte van een zwart dak zorgt een wit dak voor een temperatuursverlaging van wel 45°C op een warme, zonnige zomerse dag.

De dakbedekking moet bestand zijn tegen extra voetverkeer voor onderhoud van de zonne-energie installatie. Wij kunnen op de witte dakcoating een looppad creëren met drainagetegels. Drainagetegels zorgen voor een gelijkmatige waterafvoer en hebben een laag gewicht, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor het gebruik op een plat dak.

Soms moeten er nieuwe dakdoorvoeren worden geïnstalleerd om de bekabeling van de panelen naar de elektrische installatie van het gebouw te leiden. Deze dakdoorvoeren moeten zo worden afgedicht, dat water geen kans krijgt. Met onze White Silicone Roof Coating is dit geen enkel probleem.

Het installeren van een wit dak als onderdeel van een zonne-energiesysteem kan de effectiviteit verhogen, en met regelmatig onderhoud kan de levensduur van het gecoate dak in principe oneindig verlengd worden.

Bel ons!

We horen graag hoe we u kunnen helpen.

Vertoont uw bitumen dakbedekking blaren of scheuren? Heeft u bijna een tuintje op het dak? Staan na elke bui de plassen op het dak?

Wacht niet langer en bel ons voor een vrijblijvende inspectie! U onvangt binnen een dag de offerte.

Bekijk meer berichten over